Ken jezelf, ken je kind

Kindertypologie

In 6 lessen maak je kennis met de theorie van de typologie om het temperament van jezelf en je kind te herkennen.

Zelfkennis is het begin
van alle wijsheid

– Oosters gezegde –

De typologie van de 4 temperamenten: Lucht, vuur, water en aarde

Typologie heeft als doel de persoonlijkheid van mensen te ontdekken vanuit de aangeboren eigenschappen. Dit noemen ze het temperament.

Al eeuwenlang weet men dat het menselijk gedrag vergelijkende eigenschappen bezit van de vier elementen: vuur, water, lucht en aarde. Een erg gedreven persoon wordt daarom een vuurtype genoemd, een gevoelig en naar binnen gekeerd persoon stemt overeen met de eigenschappen van het element water. Het sportieve en beweeglijke luchttype bezit overwegend eigenschappen die overeenstemmen met het element lucht. Het aardetype dat houdt van zekerheid, veiligheid en stabiliteit bezit veel eigenschappen van het element aarde.

Ieder mens is een unieke mix van alle 4 de temperamenten waarvan er 1 of 2 de overhand nemen.

Kindertypologie is een verdere uitdieping van de typologie en helpt het in kaart brengen van de ware identiteit van het kind. Je kan dit zien als een handleiding voor de opvoeding van kinderen volgens hun aangeboren persoonlijkheid.

In deze tijden hebben kinderen het niet makkelijk door de moderne samenleving die prestatiegericht is en op materialisme is gebaseerd. De vraag naar hulp wordt steeds goter. Vaak kijken ouders machteloos toe hoe hun kind worstelt met zichzelf, ongelukkig is of op het verkeerde pad terecht komt… De massale toename in de kinderpsychiatrie is hiervan het grote bewijs. Deze cursus geeft inzichten en handvaten die jou en je kind terug op weg helpen.

 

Voor wie is deze training?

Ouders

Leerkrachten

Opvoeders

Iedereen die met kinderen werkt

Wat brengt je deze cursus?

Praktisch

Het is een theoretische uiteenzetting ondersteund door tal van praktijkvoorbeelden. Er is voldoende tijd voorzien voor interactieve uitwisseling met medecursisten

We werken met kleine groepjes waardoor de plaatsten beperkt zijn!                                                                                  

Op woensdagavond
van 19u30 tot 21u30

Data
01/03 · 15/03 · 29/03
19/04 · 03/05 · 17/05

€ 225
inclusief cursusboek

Orion Centrum
Lepelstraat 200
3920 Lommel

Schrijf je hier in!

De lessen starten op 1 maart 2023.

Wat zeggen cursisten?

“Ik ben deze cursus gaan volgen met als doel: een beter inzicht krijgen in de gedragingen van zowel mijn eigen kinderen als die van de bewoners op het werk. Waarom werkt de ene aanpak bij iemand wel terwijl dezelfde aanpak bij een ander persoon het omgekeerde effect heeft? Hoe ontstaan fijne samenwerkingen en waardoor ontstaat er wrevel? Allemaal vragen die me bezig hielden maar waar ik tijdens deze cursus een duidelijk antwoord op heb gekregen. Zo dankbaar dat ik de kans kreeg om deze cursus te volgen. Zeker een aanrader.”

Mieke

“De cursus kindertypologie heeft me veel wijsheid en verklaringen gegeven. Je leert je kind vanuit een heel ander perspectief bekijken en gaat beseffen dat bepaalde gedragingen perfect passen binnen zijn/haar temperament. Het aangename van de cursus was zeker de rust en kalmte waarmee Anja de stof overbrengt en de ruimte die je krijgt als cursist om eigen casussen te bespreken. Een heel fijne ervaring rijker wat ik zowel privé als in mijn werk als begeleider van pubers kan meenemen. Dank je wel voor de inzichten🙏

Inge

“De kindertypologie, een tool om te gebruiken zowel in het dagelijks leven als in je job. Vol van zelfinzicht als ook inzichten in waarom kinderen/volwassenen reageren zoals ze reageren. Iedereen zou deze cursus moeten volgen en dan zouden er veel meer duidelijkheden zijn… Toffe kleine groep en een hele lieve “juf” 🤗. Ik kan het iedereen aanraden”

Anke