Ken jezelf, ken je kind

Kindertypologie

In 6 lessen maak je kennis met de theorie van de typologie om het temperament van jezelf en je kind te herkennen.

Zelfkennis is het begin
van alle wijsheid

– Oosters gezegde –

De typologie van de 4 temperamenten: Lucht, vuur, water en aarde

Typologie heeft als doel de persoonlijkheid van mensen te ontdekken vanuit de aangeboren eigenschappen. Dit noemen ze het temperament.

Al eeuwenlang weet men dat het menselijk gedrag vergelijkende eigenschappen bezit van de vier elementen: vuur, water, lucht en aarde. Een erg gedreven persoon wordt daarom een vuurtype genoemd, een gevoelig en naar binnen gekeerd persoon stemt overeen met de eigenschappen van het element water. Het sportieve en beweeglijke luchttype bezit overwegend eigenschappen die overeenstemmen met het element lucht. Het aardetype dat houdt van zekerheid, veiligheid en stabiliteit bezit veel eigenschappen van het element aarde.

Ieder mens is een unieke mix van alle 4 de temperamenten waarvan er 1 of 2 de overhand nemen.

Kindertypologie is een verdere uitdieping van de typologie en helpt het in kaart brengen van de ware identiteit van het kind. Je kan dit zien als een handleiding voor de opvoeding van kinderen volgens hun aangeboren persoonlijkheid.

In deze tijden hebben kinderen het niet makkelijk door de moderne samenleving die prestatiegericht is en op materialisme is gebaseerd. Met daarbij ook nog de coronaperikelen is de vraag naar hulp groot. Vaak kijken ouders machteloos toe hoe hun kind worstelt met zichzelf, ongelukkig is of op het verkeerde pad terecht komt… De massale toename in de kinderpsychiatrie is hiervan het grote bewijs. Deze cursus geeft inzichten en handvaten die jou en je kind terug op weg helpen.

 

Voor wie is deze training?

Ouders

Leerkrachten

Opvoeders

Iedereen die met kinderen werkt

Wat brengt je deze cursus?

Praktisch

Het is een theoretische uiteenzetting ondersteund door tal van praktijkvoorbeelden. Er is voldoende tijd voorzien voor interactieve uitwisseling met medecursisten

Let op: de plaatsen zijn beperkt! Op aanvraag wordt deze cursus ook op een andere locatie gegeven.              Tip voor opvoed(st)ers en leerkrachten: vraag na bij je werkgever of je de cursus mag volgen als vorming.

Op woensdagavond
van 19u30 tot 22u

Data
14/09 · 28/09 · 12/10
26/10 · 09/11 · 23/11

€ 225
inclusief cursusboek

't Zjuuste Spoor
Stationstraat 79
3910 Pelt

Schrijf je hier in!

De lessen starten op 14 september 2022. 

Bewustwordingscoach
Anja Spelters

Anja ontwikkelde een eigen werkwijze op basis van kennis en ervaringen die ze door de jaren heen heeft opgebouwd. Ze maakte de switch van kleuterjuf naar bewustwordingscoach na verscheidene opleidingen tot o.a. naturopaat en Kindertolk®.

“Het is mijn missie om mee te helpen aan het geluk van kinderen door te werken aan een sterke, liefdevolle verbinding tussen ouder en kind.”

“Anja is een eerlijk, bedachtzaam en degelijk persoon. Ze heeft me de weg gewezen die ik kan volgen om mijn rugzak te verlichten. Ze weet de vinger altijd op de wonde te leggen. Ze is gewoon een heel fijn mens, ook om mee te praten. Daar heb je wat aan!”

Margo

“Anja, ik zal nooit vergeten hoe goed jij me er terug bovenop geholpen hebt in een moeilijke periode. Met ondersteuning van de bachbloesems kwam ik terug in balans. Ik zou direct opnieuw naar u komen als het mij nog eens zou overkomen.”

Paula

“Hey Anja, het gaat de laatste tijd heel goed met onze zoon. Hij heeft de bachbloesems goed ingenomen en was veel kalmer en meer zelfzeker tijdens zijn examens. Ook tijdens de drukke feestdagen was hij heel rustig. Bedankt voor alles.”

Anja